Gorchivka

 

Gorchivka

 


Емблематичните за „Винпром Свищов“ вина носят наименованието си от местността „Горчивка“, където се намират част от лозовите масиви на винарната. Серията „Горчивка“ означава похват в правенето на вино, започващ от зреенето на гроздето до неговото отлежаване. Вината носят стила на времето с богата палитра от усещания – баланс и хармония между плод и дъб, с дълбок наситен цвят, доминиращи вкусове, отличаващи всяко едно от вината.

Част от продуктите в серията отлежават в дъбови бъчви. Ръчното бране и селектиране помага гроздовете да се запазят цели без да губят вкусовите си качества.

 

GORCHIVKA Chardonnay

GORCHIVKA Chardonnay

Уникалният тероар, съчетан със сортовия характер на това вино отново ни дава уникална Горчивка Шардоне. Деликатен цвят със златисти оттенъци и аромати, които се разгръщат в уникален свеж букет от летни плодове и мента. 


Вино с голямо достойнство, неговата структура е изключително стегната, с интезивна дълбочина на вкусовите аромати и приятен мек финал. 
Както подобава на такова вино, то е произведено в строго ограничени количества и е подходящо за съхранение в частната ви колекция.


Горчивка Шардоне спечели златен медал от ВИНАРИЯ, сребърен медал от CHARDONNAY DU MONDE и бронзов медал от DECANTER WORLD WINE AWARDS.

 

GORCHIVKA Sauvignon Blanc

GORCHIVKA Sauvignon Blanc


Това вино е произведено по технология на Новият свят, което му позволява да разгърне комплексния си аромат, включващ сладостта на добре узрял ананас, окосена трева, грейпфрут и цариградско грозде.

 

Вкусът е свеж, стегнат, с плътно тяло и добре балансиран.

 

Множеството позитивни качества на това вино го правят подходящо за съхранение във вашата колекция.

 

Горчивка Совиньон Блан спечели бронзов медал от DECANTER WORLD WINE AWARDS, сребърен медал от SAN FRANCISCO INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2016 и Commended award от INTERNATIONAL WINE CHALLENGE.

 

GORCHIVKA Muscat

GORCHIVKA Muscat

 

 Специфичният тероар на областта позволява пълната изява на сортовият характер на гроздето, което стои в основата на тази Горчивка Мускат.

 

При производството му е използвана технология, която цели да покаже пълния потенциал а сортовия характер на това вино. Цветът е красив, бледожълт, с искрящи  зеленикави оттенъци.

 

Ароматът е запомнящ се, доминиран от бели цветчета, допълнен от аромати на свежи цитруси и билки. Вкусът е свеж, стегнат с леко и заоблено тяло със средно дълъг цветист финал.

 

Този Мускат е изключително подходящ за консумация охладен по всяко едно време от годината.

 

Това вино спечели бронзов медал на най-големия конкурс за вина в САЩ - San Francisco International Wine Competition 2015.

 

GORCHIVKA Rose Cabernet Sauvignon & Merlot

GORCHIVKA Rose Cabernet Sauvignon & Merlot

Завладяващо вино, отличаващо се с дълбочина и елегантност. Произведено от добре узряло и подбрано грозде от сортовете Каберне Совиньон и Мерло, отгледано в местността ГОРЧИВКА. Виното е с фин и дълбок плодов аромат с акценти на червена боровинка и касис. Вкусът е ефирен, с обла структура и апетитни нотки на къпина и зряла череша. На финала е топло, леко тръпчиво, с подчертана свежест.


Горчивка Розе спечели сребърен медал на ROSE WINE EXPO в гр. Казанлък.

 

GORCHIVKA Merlot

GORCHIVKA Merlot

Неповторимо вино от един от най-известните лозови масиви в България – Горчивка, с уникален тероар и сортов характер. Интензивен черешово червен цвят с леко развитие. Ароматите се разгръщат в комбинация от червени летни плодове и нотки на черен пипер.  Вино с голямо достойнство, неговата структура е изключително стегната, с интензивна дълбочина на вкусовите аромати и приятен мек финал. Както подобава на такова вино, то е произведено в строго ограничени количества и е подходящо за съхранение в частната ви колекция.

 

GORCHIVKA Cabernet Sauvignon

GORCHIVKA Cabernet Sauvignon

Неповторимо вино от един от най-известните лозови масиви в България – Горчивка, с уникален тероар и сортов характер. Цвят с тъмен черен център с гранатов край.  Ароматите се разгръщат в изобилие от тъмни сливи и шоколад с нотки на мента. Вино с голямо достойнство, неговата структура е изключително стегната, с интензивна дълбочина на вкусовите аромати съчетани с фини танини. Както подобава на такова вино, то е произведено в строго ограничени количества и е подходящо за съхранение в частната ви колекция.

 

 

ГОРЧИВКА Каберне Совиньон получи награда Commended от DECANTER WORLD WINE AWARDS 2017.

Върни се в началото