LE VIN

 

LE VIN

 

“LE VIN” е първата изцяло купажна серия на Винпром Свищов, чието представяне е през 2018 г. В нея са подбрани, както най-доброто грозде от реколта 2017, така и най-доброто съотношение между отделните сортове.


  Серията включва бели купажни вина от сортовете Совиньон Блан, Шардоне и Мускат, червени купажни вина от сортовете Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран и
LE VIN Rose, носител на сребърен медал от международния конкурс за Розе – Le Mondial du Rose, организиран от Френският съюз на енолозите.

 

LE VIN CHARDONNAY & SAUVIGNON BLANC & MUSCAT

LE VIN CHARDONNAY & SAUVIGNON BLANC & MUSCAT

 
Бяло вино с неповторим  характер, произведено от сортовете Шардоне, Совиньон Блан и Мускат.

За производството на Le Vin Chardonnay&Sauvignon Blanc&Muscat е използвано специално ръчно брано и селектирано грозде от лозовите масиви на Винпром Свищов.

Екзотично вино с блестящ, светлосламен цвят със зeленикави отенъци. Комплексен нос, подчертан от сладостта на тропически плодове с елегантени нотки на праскова, пъпеш и сушени билки. Тяло с добра структура, свежа и интензивна дълбочина, последвано от дълъг и ароматен финал.

Подходящи комбинации с
морски дарове, риба, лазаня със сьомга и спанак, скариди, меки сирена и плодови десерти.


Температура на консумация: 12°-14°

 

LE VIN CHARDONNAY & SAUVIGNON BLANC

LE VIN CHARDONNAY & SAUVIGNON BLANC

Ефирно бяло вино, произведено от сортовете Шардоне и Совиньон Блан.

За производството на Le Vin Chardonnay&Sauvignon Blanc е използвано специално ръчно брано и селектирано грозде от лозовите масиви на Винпром Свищов.

Искрящ, златист цвят със зеленикави оттенъци и интензивен сортов нос с акценти на зрели, жълти плодове, последвани от сладка ванилия и маслена бисквитка. 

Елегантно вино, с доминиращ сорт Шардоне, отлежал във френски дъбови бъчви и свеж Совиньон Блан. Хармонично, заоблено тяло и мек финал с деликатни нотки на бъз и сладък цитрус.

Подходящи комбинации със: салата Цезар, морски дарове, пилешко месо, пушена сьомга, суши, авокадо със скариди и плодови десерти.

Температура на консумация: 12°-14°

 

 

LE VIN CABERNET FRANC & MERLOT & CABERNET SAUVIGNON

LE VIN CABERNET FRANC & MERLOT & CABERNET SAUVIGNON


LE VIN ROSE със завладяващ вкус и аромат, произведено от специално ръчно брано и селектирано грозде от сортовете Каберне Фран, Мерло и Каберне Совиньон от лозовите масиви на Винпром Свищов.

Елегантно розе с бледорозов цвят с лек лилав отенък, свеж аромат на горски плодове  малини и ягоди, последван от финни цитрусови нотки на розов грейпфрут.

Вкусът е ефирен, носещ мека сладост в началото, преминавайки към плътен и запомнящ се финал. Вино със средно плътно тяло, оставящо свежест в устата и след последната глътка.

Подходящи комбинации със: салати с млечен дресинг, ястия с бяло месо и сос, терин от аспержи и прошуто с пъпеш.


Температура на консумация: 12°-14°

 

Върни се в началото